ارتباط بی سیم چیست؟
سیستمهای ارتباطی می توانند با سیم (Wired) یا بی سیم (Wireless) باشند و واسطه ای که برای برقراری ارتباط استفاده می شود قابل هدایت یا بدون استفاده است. در ارتباطات سیم کشی ، یک مسیر فیزیکی مانند کابلهای محوری ، کابلهای جفت پیچ خورده و پیوندهای فیبرنوری و غیره است که سیگنال را برای انتشار از یک نقطه به نقطه دیگر هدایت می کند.
به این نوع رسانه متوسط Guiding Medium گفته می شود. از طرف دیگر، ارتباط بی سیم به هیچ وجه بخش فیزیکی نیاز ندارد بلکه سیگنال را از طریق فضا پخش می کند. از آنجا که ،فضا فقط امکان انتقال سیگنال را بدون راهنمایی فراهم می کند، واسطه ای که در ارتباط بی سیم استفاده می شود، Unguided Medium نام دارد.
آنتن ها وسایل برقی هستند که سیگنال های الکتریکی را به صورت امواج الکترومغناطیسی (EM) به سیگنال های رادیویی تبدیل می کنند و بالعکس. این امواج الکترومغناطیسی در فضا پخش می شوند. از این رو، هر دو فرستنده و گیرنده متشکل از آنتن هستند.
چرا ارتباط بی سیم؟
وقتی ارتباط سیمی می تواند بیشتر کارهایی را که ارتباط بی سیم می تواند انجام دهد، چرا به ارتباط بی سیم نیاز داریم؟ مزیت اصلی و مهم ارتباط بی سیم تحرک است.
جدا از تحرک، ارتباطات بی سیم همچنین قابلیت انعطاف پذیری و سهولت استفاده را در اختیار شما قرار می دهد که این امر روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می کند. ارتباطات بی سیم مانند تلفن همراه را می توان در هر نقطه و هر زمان با عملکرد توان قابل توجهی انجام داد.
نکته مهم دیگر زیرساخت هاست راهاندازی و نصب زیرساختها برای سیستمهای ارتباطی سیمی کار گران و پرهزینهای است. زیرساخت های ارتباط بی سیم به راحتی و با هزینه کم قابل نصب است.
در مواقع اضطراری و مکانهای از راه دور، که راه اندازی ارتباط سیمی دشوار بوده و یا اصلا امکان پذیر نیست، ارتباط بی سیم گزینه ای مناسب است.